Newschola, el butlletí newsletter d'schola didà ctica activa

25 aniversari

Schola Didactica Activa

El curs 2014-2015 serà molt especial. Schola. Didàctica Activa celebra el seu 25è aniversari. Vint-i-cinc anys fent didàctica de la Prehistòria, la Història i l’Art. Es diu depressa però quan hi penses bé, t’adones de la riquesa d’aprenentatges, d’experiències, de persones, de records. I és que Schola l’hem fet molts professionals la majoria dels quals, lligats o no a l’empresa, segueixen fent didàctica, perquè Schola ha fet escola.

 

Fa 25 anys vam crear una empresa dedicada a pensar i realitzar projectes didàctics sobre el nostre passat i el nostre patrimoni. Mentre n’apreníem, centres escolars i museus van experimentar tant els Tallers d’Història com les Visites al Patrimoni. Ben aviat va caldre un equip de professionals per dur a terme els projectes i sempre hem tingut la sort de comptar amb els millors.

No cal dir noms, tots aquells que heu passat per Schola sabeu el molt que hem après junts. Cada dia un nou repte en un centre diferent d’un poble o ciutat diferent...

- Nens i nenes avui és un dia especial, sabeu per què? – diu la mestra
- Si! contesten els infants, avui toca Scholactiva!!!

I comença l’activitat. Tres hores per davant per fer pensar i participar els alumnes. Tres hores per experimentar, per descobrir, per interpretar, per crear, per arribar a conclusions, per compartir. Tres hores fent història o prehistòria o art i donant protagonisme i responsabilitat als alumnes.

Tres hores dirigides per un professional de la didàctica d’Schola, que quan acabi l’activitat compartirà l’experiència amb els seus companys, repararà maquetes, graparà quaderns, omplirà pots de pintura, dissenyarà activitats, o vés a saber què haurà de fer, perquè a Schola tot és possible i ho és perquè l’equip humà d’Schola és versàtil, competent, molt professional i d’una qualitat humana excepcional. 25 anys de feina i ens queda molt per fer.

El més important és seguir treballant per ajudar els docents a què els nois i noies del nostre país puguin interpretar el passat per entendre el present i poder així construir un futur millor. És un gran repte! Gràcies als que ens heu fet confiança tots aquests anys, mestres i professors, museus, centres patrimonials i ajuntaments. I als que encara no ens coneixeu, us esperem fent bategar la història. Tot el projecte d’Schola. Didàctica Activa està al nostre web: http://www.scholactiva.com

Notícies

Maleta Macosa

Al llarg del primer trimestre es presentarà la maleta didàctica MACOSA, creada per l’equip d’Schola per encàrrec de la Seu del Districte de Sant Martí de Barcelona i l’Arxiu Municipal del mateix districte. Aquesta maleta didàctica ha estat pensada perquè els alumnes de 4rt d’ESO i de batxillerat puguin conèixer la història de la fàbrica MACOSA a través dels seus documents. Aquest treball ha estat realitzat amb l’ajut dels extreballadors de MACOSA.
Tricentenari
El curs passat ja vam iniciar tant tallers com visites guiades sobre el tricentenari. Els tallers, que tenim previst fer tant amb alumnes de primària com de secundària ens aporten materials atractius per descobrir els personatges, països i fets més importants de la Guerra de Successió a Catalunya. L’itinerari ens permet conèixer sobre el terreny els escenaris més importants de la Barcelona del 1700 i del conflicte que va acabar al 1714.
Teniu els guions de les activitats al nostre web!!! http://www.scholactiva.com


Nous tallers d’artistes

El curs passat vam estrenar els tallers de Van Gogh amb molt d’èxit, tant en educació infantil com primària. Van Gogh ens ha ensenyat a veure el color d’una altra manera i el seguirem experimentant per apropar als nens i nenes a aquest personatge tant des d’una perspectiva humana com artística.
Per aquest curs, estem treballant en un nou taller sobre Kandinsky, un autor que ens permetrà relacionar el color, la forma i el sentiment. Tot un repte del que us informarem ben aviat.
Teniu més informació al nostre web! http://www.scholactiva.com
Eva, Núria i Isabel