Newschola, el butlletí newsletter d'schola didà ctica activa

S'ha acabat el curs!

Schola Didactica Activa

És hora de reflexionar i valorar la feina feta. Ha estat un curs dur, la crisi, les retallades, les dificultats que passen moltes famílies, tot han estat problemes per a tothom. Davant de tanta adversitat, l’equip d’Schola. Didàctica Activa, vam decidir actuar, inventar, crear, proposar, construir i sobretot lluitar i ens n’hem sortit. Estem molt contents, perquè molts de vosaltres ens heu fet arribar preuades paraules d’agraïment per la feina ben feta, i aquestes valoracions ens encoratgen encara més a pensar en el nou curs.

 

Llengua, Acció i Revolució!

Com ja sabeu, el proppassat mes d’abril vam començar a realitzar els nous tallers “Celebrem el centenari de Salvador Espriu”. Ha estat una experiència magnífica que hem realitzat amb tots els cicles de Primària i Educació Infantil. Hem penjat a la nostra web el guió de l’activitat amb fotografies i  properament penjarem tots els materials per si us interessa utilitzar-los.

Salvador Espriu ens ha ajudat a estimar la nostra llengua, i a respectar i valorar les altres, ens ha ensenyat a expressar amb paraules cada detall del nostre paisatge, i per sobre de tot, és un exemple de treball i lluita davant de l’adversitat.

Però aquest curs que ja ha passat hem après moltes altres coses. Hem realitzat, per primer cop, tallers sobre la Revolució Francesa. Ho hem fet amb Educació Infantil i Primària. Sense parlar de la famosa guillotina, hem descobert amb els alumnes les injustícies que van portar a tot un poble a aixecar-se contra els seus governants. En els temps que corren, formar ciutadans que sàpiguen que està al seu abast canviar l’ordre de les coses resulta, quan menys, estimulant.

Nou taller “1714. Viure lliures o morir”

I si per si tot això fos poc, com a membres del grup de recerca DIDPATRI de la Universitat de Barcelona, estem treballant en l’elaboració del taller didàctic “1714. Viure lliures o morir” que posarem en marxa per commemorar el tres-cents aniversari del Setge de Barcelona.  
Aquesta és la nostra proposta pel 2013-2014.
Si voleu més informació, ja sabeu que ens la podeu demanar o bé us la podeu baixar de la nostra web.
http://www.scholactiva.com/

Bon estiu a tothom!!!

Eva, Núria i Isabel